Tehokasta lämmitystä pienellä puumäärällä.

ponttouuniPönttöuunin hyötysuhde on erittäin korkea. Uuni lämpenee pienellä puumäärällä nopeasti ja luovuttaa varaamaansa lämpöä pitkän aikaa. Pönttöuunin nopea lämmön luovutuksen salaisuus on ohut alle 10 cm oleva pintakuori. Uunin lämpövarausta saadaan lisättyä kasvattamalla tulipesän sekä sisärungon eli sydämen massaa. Uunin korkeuden voit valita vapaasti kohteen ja tilan mukaan. Suojaetäisyys kattoon on 25 cm ja sivulle (palavaan materiaaliin 15 cm). Pönttöuunin halkaisijat ovat joko 60, 65, 70, 80 ja 90 cm.

Uunin luukuksi voit valita uudet lasiluukut tai umpiluukut. Edullisin vaihtoehto on hankkia vanhat kunnostetut umpiluukut. Uudet uuninkuoret käytän pulverimaalaamossa, joten voit valita mieleisesi värin RAL-värikartasta. Uunin sydän ja yläpalotila muurataan tulitiilistä, supistukset tulenkestävästä valumassasta. Ulkokuori muurataan perinteisesti saviuunilaastilla poltetusta tiilestä, mutta tarvittaessa sen voi muurata myös tulitiilistä, jolloin lämpöä varaava massa kasvaa ja uunin kestävyys parantuu.

Uudet pönttöuunit muurataan rakoarinalla, jolloin uunin hyötysuhde paranee ja käyttömukavuus lisääntyy kun tuhkat putoavat tuhkalaatikkoon.

Uunin kriittisimmissä kohdissa käytän tulenkestäviä valumassasta valettuja osia, jolloin uunin käyttöikä ja kestävyys lisääntyy.

Soita ja kysy lisää.